Kokosový olej BIO 950ml - Zdravý den

id: 2191
zařazení: Potraviny
hmotnost: 200g
dostupnost: skladem
cena: 119 Kč
cena bez DPH: 103,48 Kč
119 Kč | skladem | Kokosové máslo BIO RAW 200g - Zdravý den | |
0 Kč |
Kokosové máslo BIO a RAW kvality. Kokosové máslo Zdravý den se vyrábí důkladným a dlouhým rozemíláním suché dužiny čerstvých ekologicky pěstovaných kokosových ořechů. Je směsí kokosové dužiny a oleje a překvapí vás velmi příjemnou kokosovou vůní, chuťí a hladkou krémovou konzistencí. Kokosové máslo má oblibu pro svou vůni a použití jak se slané, tak i ve sladké kuchyni do dezertů, nápojů, a k výrobě kokosového nápoje.
Účinky: Kokosové máslo se dá použít i při ochraně kůže rukou a nehtů jako krém nebo ve formě zábalu. V kosmetice je kokosové máslo také žádané. Zjemní, vyživí a dodá pružnost a ještě příjemně voní. Podporuje hydrataci, hojí drobná poranění, odstraňuje odumřelé buňky, a když ho smícháte se solí vytvoříte si tak snadný píling. Použijte ho i na spáleniny od sluncem nebo jako gel na holení. S ohledem na dostatek minerálních solí zejména hořčíku, vápníku a fosforu můžeme tvrdit, že kokos je výborným prostředkem při úbytku kostní hmoty - Oteoporéze. Pravidelnou konzumací kokosu zamezíme odvápnění kostí, bolestem pohybového systému, svalových křečích způsobených poklesem hořčíku v těle a dalších potížích pohybového aparátu.
Složení: 100% kokosové máslo z ekologického zemědělství. Splňuje raw požadavky, protože není tepelně upravované.
Použití: kokosové máslo lze v mnoha případech použít jako náhradu běžného máslo, např.: na chléb, krekry nebo do pomazánek. Je vynikající na vaření a pečení jako krém nebo součást polevy na dorty a dezerty. Přidáním teplé vody můžeme z másla vyrobit kokosové mléko nebo smetanu.
Kokosové máslo se během skladování může rozdělit do dvou složek. V takovém případě stačí obsah krátce ohřát ve vlažné vodní lázni a promíchat. Kokosové máslo tuhne při teplotě kolem 25°C. Skladujte v suchu a chladu mimo dosah přímého slunečního světla.
Distributor: Aspen team s.r.o., Akátová 1175/3, 182 00 Praha, Česká republika. Země původu: Sri Lanka.
Domácí výroba a recept: Domácí výroba kokosového másla vám kromě práce a výborné chuti přinese i radost z výsledku. Výroba je závislá na výkonu mixeru. Postup je prostý nasypete nastrouhaný usušený kokos do mixeru a mixujete tak dlouho, dokud se hmota nespojí. Mlsné jazýčky mohou vyzkoušet variantu „jednohubky" z datle. Vezmete jednu sušenou datli a v misce smícháte podle chuti tyto ingredience: sezamovou omáčku/pastu, med a kokosové máslo. Datli namočíte do směsi a ihned do úst. Chutná to výborně!