

Žitný kvásek v BIO kvalitě
Složení
Kvásek (voda, mletý ŽITNÝ mlýnský produkt*, startovací kultura), regulátor kyselosti: kyselina mléčná, brandy (vinný destilát)*. Může obsahovat stopy sezamu, skořápkových plodů, hořčice a sójových bobů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Skladujte na suchém místě a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. Otevřené sáčky kvásku tekutého mohou být uchovány s dobře utěsněným obalem v ledničce 2 týdny.
Návod k přípravě
V 100 g kvásku cca na 1 kg mouky. Kváskový chléb: přísady: 1 sáček Kvásku žitného tekutého BIO BIOVEGAN, 500 g pšeničné mouky nebo drcené pšenice, 500 g žitné mouky nebo drceného žita, 2 sáčky droždí BIO BIOVEGAN (18 g), 2 čajové lžičky soli, 750 ml vlažné vody, 1 čajová lžička cukru nebo jeho náhražky. Příprava: smíchejte polovinu mouk, droždí, sůl a cukr. Přidejte 750 ml vlažné vody a vytvořte hladké těsto. Přidejte kvásek žitný tekutý BIOVEGAN. Opět dobře promíchejte a přidávejte po troškách zbývající část mouky. Poté nechte odpočívat zakryté těsto na teplém místě, dokud nenabyde zhruba o polovinu. Těsto znovu dobře prohněťte a vložte do 1-2 vymazaných forem a nechejte znovu přikryté, dokud nenabyde cca o polovinu. Poté dejte formu do studené trouby a vložte do ní i hrnek vody. Pečte chleba po dobu 50-60 minut při cca 200 °C.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 653 kJ / 154 kcal
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | Sacharidy: |
z toho cukry: | 0,4 g |
Vláknina: | 4,1 g |
Bílkoviny: | 2,6 g |
Sůl: | 0,01 g |