ZiskejZdravi.cz

Lněný olej - Dr.J.Budwig - Pragma

id: 2008

zařazení: Knihy

hmotnost: 82g

dostupnost: skladem

cena: 87 Kč

cena bez DPH: 75,65 Kč

Otvíráme opět v sobotu po západu slunce z důvodu Biblického dne odpočinku od pátku 20:34 do soboty 19:52. Děkujeme za vaší trpělivost.

Ojedinělá kniha doktorky Johanny Budwig, která byla za své výzkumy 7x nominována na nobelovu cenu, se věnuje problematice tuků v naší stravě a jejich účinkům na náš organismus. Především lněný olej je malým zázrakem protože svým složením je pro lidský organismus nesmírně přínosný.

Za dob našich prababiček byl lněný olej běžnou součástí jídelníčku a prodával se vždy čerstvě lisovaný. Možná bude pro vás překvapením, ale doktorka J.Budwig vyzkoumala mnoho zajímavých souvislostí, například i to, že za předčasné vyspívání dětí s čímž souvisí mnohé sociální a jiné problémy mohou mimo jiné právě nasycené ztužené tuky. A nebo když bude obsahovat vaše strava ty správné nenasycené oleje může se až 6x snížit příjem potravy - ušetříte tak.

Její výzkumy, které jsou vědecky prověřeny, zahrnují také studie o vlivu slunečních paprsků na lidské zdraví v souvislosti se stravou. Lidská kůže reaguje na sluneční paprsky uplně jinak pokud ke člověk živen přírodní stravou a nenasycenými tuky. Již nemusíte potřebovat drahé sluneční krémy, stačí více přemýšlet nad tím co dáme do úst.

Lněný olej je velmi prospěšný v kombinaci s bílkovinou a sírou (cibule, černek, pažitka..) A samozřejmě musí být chráněný před teplem a oxidací, vyvolanou kyslíkem a světlem. Nesprávně získávané a skladované oleje rychle zažluknou, a pak našemu zdraví naopak škodí. Po dalším výzkumu Dr. Budwig dospěla k šokujícímu závěru, že příčinou obrovské většiny současných chronických onemocnění je nesprávný způsob hromadného zpracovávání potravin a olejů a jejich mizerná výživná hodnota, stejně tak, jako celosvětové užívání nebezpečných pesticidů, které kontaminují potravu a eliminují elektrony, které jsou v ní obsaženy.

Na základě mnoha pozorování a studií začala Dr. Budwig léčit své pacienty podáváním stravy, již tvoří kombinace vysoce kvalitního lněného oleje bohatého na tuky Omega - 3 a tvarohu, obsahujícího velmi kvalitní bílkovinu. Pokud se smísí proteiny s olejem, tuk se lépe rozpouští ve vodě a je rychleji vztřebán a postupuje tělem do nejmenších kapilár. V těle čistí cévy, posiluje srdce, likviduje tumory a léčí artritidu.

Dr. Budwig si často brala na léčbu na smrt nemocné pacienty, z nichž některým, podle názoru konvenčních odborníků, zbývaly už jen hodiny života. Podávala jim směs oleje a proteinu a organické potraviny. Kúru provázelo cvičení, pobyt na čerstvém vzduchu. K vyléčení „beznadějných případů" využívala i léčivou moc Slunce. Zlepšení se často dostavilo během několika dnů.

Kihu napsala dr. Johanna Budwig, světově proslulá biochemička a vědecká pracovnice, sedmkrát nominovaná na Nobelovu cenu. Převrat ve vědeckém světě způsobila nalezením vztahu mezi rakovinou a metabolizmem tuků.-Dozvíte se, proč tuky řídí všechny aspekty lidského těla.-Zjistíte, jakým přínosem pro vás může být lněný olej.-Poznáte rozdíl mezi nasycenými a nenasycenými tuky.-Uvidíte, jak v lidském těle pracují elektrony a fotony.-Dozvíte se něco o olejnato-proteinové dietě.-Zjistíte, proč tělu může chybět schopnost asimilovat tuk a jak se to dá změnit.

Dr.Budwig objevila metodu, která umožnila rozeznávat různé druhy tuků, tzv. papírovou chromatografii. Do té nebylo ani možné určit, zda je tuk nasycený či nenasycený nebo jestli je to takzvaný trans tuk, tedy tepelně a chemicky opracovaná mastná kyselina. Při svých výzkumech zjistila, že právě nenasycené mastné kyseliny v přirozené, neboli cis formě spolu s bílkovinou, která obsahuje aminokyseliny, jež obsahují síru (např. cystein), hrají tu nejdůležitější roli v buněčném dýchání a závisí na nich zdraví lidského organizmu.

Kniha je čtivá, vhodná pro laiky.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého