
id: 2250
zařazení: Potraviny
hmotnost: 500g
dostupnost: skladem
cena: 258 Kč
cena bez DPH: 224,35 Kč
Otvíráme opět v sobotu po západu slunce z důvodu Biblického dne odpočinku od pátku 17:00 do soboty 16:11. Děkujeme za vaší trpělivost.
Pekanový ořech je jeden z nejkvalitnějších ořechů a dle studie může konzumace asi jedné hrsti pekanových ořechů denně hrát roli v ochraně nervového systému. Pekanové ořechy patří mezi 15 potravin, které jsou nejbohatší na antioxidanty a z ořechů obsahují antioxidantů nejvíce. Jsou podobné ořechům vlašským, ale na rozdíl od nich jsou sladší a mají výbornou máslovou chuť.
Složení: Pekanové ořechy - produkt kontrolovaného zemědělství. Země původu USA. Pekan obsahuje velké množství provitaminu A, vitaminů skupiny B, draslík, fosfor, vápník a železo. Pekanový ořech je bohatý na tuk 70% z toho vysoké procento nenasycených mastných kyselin, obsahuje 10% bílkovin.
Účinky: Účinky pekanových ořechů jsou nejen antioxidační, ale i protirakovinové, protizánětlivé, prospívají srdeční a mozkové činnosti, imunitě a udržují hladinu cukru v krvi. Výzkum, který byl zastřešen institucí Center for Cellular Neurobiology při University of Massachusetts Lowell naznačuje, že přidávání pekanových ořechů do stravy může opozdit a zpomalit postup degenerace motorických neuronů spojené s věkem. Podle této studie je možné, že mohou ořechy potlačovat i choroby stáří jako Alzheimerova, Parkinsonova, nebo rakovinu či choroby srdce. Pravidelná avšak střídmá konzumace ořechů dokáže ochránit před žlučovými kameny a dokonce snižuje i škodlivý LDL cholesterol.
Energetická hodnota na 100g: Energie 2 889 kJ (691 kcal), Bílkoviny: 9,2 g, Sacharidy: 13,9 g (z toho cukry 4,0 g), Tuky: 72,0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 6,2 g), Vláknina: 9,6g.
kcal |
Cukry |
Tuky |
Nasycené MK |
Sodík |
691 |
4g |
72g |
6,2g |
0,001g |
34% |
4% |
87% |
31% |
1% |
Doporučeného denního množství pro dospělé
Skladování: Pekanové ořechy stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.
Využití: Pekanové ořechy jsou výborné do müsli, na kaše, jogurty, pudinky. Využívejte je především za studena čerstvé, jen tak je záruka, že cenné nenasycené mastné kyseliny si ponechají svou hodnotu.