Alfalfa BIO – semena na klíčení 200g - Zdravý den

Fazolky mungo se nesprávně nazývají zelená sója. Někdy se také říká boby mungo. Jde o velice výživnou surovinu, olivově zbarvenou velikosti asi 5mm, kterou můžeme na rozdíl od jiných fazolí konzumovat i syrové ale v naklíčeném stavu. Klíčí dobře a jejich klíčky dostaneme často v azijské kuchyni nebo ve zdravé výživě jako přídavek do salátů. Pěstování těchto fazolí se dostalo už i do Čech. Fazolky mungo jsou výživově podobné jako fazole a naklíčením se jejich výživová hodnota zvyšuje. Hodnotné jsou hlavně pro obsah vitaminů, bílkovin, proteinů, vápníku, železa, draslíku, hořčíku, kyseliny listové a vlákniny.
BIO mungo fazole Zdravý den® určené k celoročnímu klíčení. Jsou vhodné k přímé konzumaci, do salátů nebo jako přísada do rozličných jídel. Mají jemně kořeněnou chuť.
Použití: na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Klíčky konzumujte nejlépe syrové pro zachování všech výživných látek
Složení: Fazole mungo (Vigna radiata) z ekologického zemědělství.
Návod k přípravě:
Doba namáčení: 8-12 hodin
Doba klíčení: 3-4 dny
Ideální teplota: cca 20 °C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 1-3 cm
Před konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce.